Loading...
X

Олександр ткаченко продовжує смоктати у смердючого товстозадого шахрая коломойського

Законопроекти, які ініціює міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та народний депутат України Олександр Ткаченко щодо регуляції діяльності ЗМІ, можуть стати інструментами згортання свободи слова в Україні.

Про це заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Сергій Томіленко розповів, що журналістське співтовариство занепокоєне тим, що розробляються два закони, які мають регулювати роботу ЗМІ в Україні.

“Найбільше поки що нас тривожать драконівські правки, які пропонує Міністерство культури, що об’єктивно, дійсно, називаючи ті загрози, які є, я знову кажу – це загрози російської пропаганди, російського впливу, але інструменти, які пропонуються – це фактично інструменти згортання свободи слова в Україні”, – зазначив Томіленко.

Зокрема, за його словами, якщо не буде якихось запобіжників, в Україні просто створиться механізм, коли держава жорстко регулюватиме журналістську діяльність.

“Зокрема, пропонується посада так званого омбудсмена з інформації, але насправді – це цинізм, бо омбудсмен це людина, яка захищає, це структура, яка захищає права. А тут це буде агентство, яке блокуватиме небажану інформацію”, – зауважив голова Національної спілки журналістів України.

Також, він наголосив, що інша небезпека – це криміналізація журналістської діяльності.

“На сьогодні міністр виступає адвокатом запровадження кримінальної відповідальності за введення суспільства в оману, за фейки, за дезінформацію. Але, знову ж таки, якщо це будуть нечіткі критерії, то тоді можна говорити, що дезінформацію продукують журналісти-розслідувачі, бо вони в таємниці тримають свої джерела – значить це брехня, бо не вказано першоджерело або інше. Відповідно ми проти криміналізації”, – сказав Томіленко.

Як повідомлялось раніше, міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявляв: має намір ініціювати введення кримінальної відповідальності для журналістів за маніпуляцію інформацією.

Окрім того, він зазначав: держава регулюватиме діяльність блогерів. Зокрема йдеться про контент, який вони випускають.

Мережа Правди

залишити коментар: