Loading...
X

Голова українського парламенту Володимир Гройсман допускає дочасні вибори

dochasni-vybory

Голова українського парламенту Володимир Гройсман допускає «перезавантаження» Кабінету міністрів України і Верховної Ради. Про це він сказав в ході засідання Верховної Ради України.

За його словами, те, що напередодні парламент, попри визнання незадовільною роботи уряду, не підтримав резолюцію недовіри Кабміну, лише поглибило політичну кризу в країні.

«Я вважаю, що все абсолютно просто: або протягом тижнів буде знайдено рішення саме тут в парламенті політичними силами, і запропонована модель виходу з цієї ситуації, або той уряд має бути повністю перезавантажений, якщо потрібно – і цей парламент. По-іншому бути просто не може, думаю, що це відповідальність кожного з нас», – заявив Гройсман і передав головування на засіданні своєму заступнику Андрію Парубію.

При цьому на засідання парламенту 17 лютого у повному складі не прийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Свою відсутність її члени пояснили незгодою з проваленим голосуванням за відставку уряду.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. За це проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

У відповідь, фракція «Батьківщина» відкликала свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова, а лідер фракції «Блок Петра Порошенка – Солідарність» Юрій Луценко закликав до створення нового уряду.

Правда України

залишити коментар: