Loading...
X

Конотопська міська рада назвала вулицю і три провулки на честь Олександра Музичка

sashko-bilyi

Конотопська міська рада перейменувала вулицю і три провулки, які раніше носили ім’я Щорса, на честь Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий, йдеться у повідомленні міськради.

Вулиця Музичка, перший, другий і третій провулки Музичка зявилися у Конотопі Сумської області у рамках декомунізації. Про це повідомляють також у «Правому секторі».

«1 грудня на сесії міськради Конотопа (Сумщина) депутати проголосували за зміни в назвах вулиць і провулків. Приємно, що одна з них названа на честь легендарного Героя Олександра Музичка, підступно вбитого підлеглими міністра Авакова», – мовиться у повідомленні цієї органзізації, опублікованому 10 грудня.

Лідер західного осередку «Правого сектора» Олександр Музичко (Сашко Білий) був убитий в ніч на 25 березня 2014 року. У МВС заявили, що він дійсно був поранений представниками правоохоронних органів, коли відстрілювався і поранив представника спецпідрозділу «Сокіл».

Пізніше силовики зазначили, що смертельне поранення в серце Музичкові було завдано з його власної зброї.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів та про заборону пропаганди їхньої символіки, у травні його підписав президент України Петро Порошенко. В Українському інституті національної пам’яті повідомляють, що 908 населених пунктів в Україні на даний момент потребують перейменування у рамках дії закону про декомунізацію.

Правда України

залишити коментар: