Loading...
X

Секретар Київради Володимир Прокопів обікрав киян і учасників АТО

secretar-prokopiv

Екс-голова земельної комісії Київради Володимир Прокопів, який минулого року представляв проект рішення про виділення ділянки під будівництво будинку на замовлення МВС, не мав на увазі наступну передачу всіх квартир бійцям АТО.

Про це “Українській правді” сказала його прес-секретар Наталія Пругар, коментуючи його тодішню заяву.

Представляючи проект рішення перед депутатами Київради, Прокопів тоді сказав наступне: “Щодо виділення житла для бійців, які в АТО, є гарантійний лист від замовника, де вони визначають не якийсь відсоток, який буде переданий, а гарантують 100%-ну передачу цих житлових приміщень, які будуть збудовані, для особового складу, а також учасників антитерористичної операції”.

Також він тоді казав: “Також до комісії надійшли листи замовника про зобов’язання використати збудовані житлові площі виключно для надання житла особовому складу, в тому числі і тим, хто приймає участь в АТО. У зв’язку з цим є прохання підтримати даний проект рішення”.

Коли тодішній секретар Київради Олексій Резніков і депутат Вовченко запропонували внести відповідні гарантії у проект рішення, Прокопів заявив, що таку можливість повинні оцінити юристи.

Коли Резніков ще раз це запропонував “додати редакційно, що з урахуванням гарантійного листа щодо цільового призначення побудови будівництва житлового будинку для особового складу та бійців АТО”, Прокопів знову зіслався на гарантійний лист.

“Ми маємо гарантійного листа від замовника. Замовник – Міністерство внутрішніх справ – будує відомче житло для своїх працівників, які зараз беруть там участь. Зараз у зв’язку із пропозиціями колег зробити рішення юридично неможливим до виконання не вважаю за доцільне”, – сказав він.

Пругар пояснила, що Прокопів мав на увазі не передачу всіх 100% квартир, а озвучував гарантію ГУ МВС Києва про те, що певна частина квартир, яку інвестор – компанія “Укрбуд” – передасть столичній міліції як замовнику, буде передана бійцям АТО з ймовірністю 100%.

Також вона додала, що “відповідно до статті 40 закону про містобудівну діяльність міськрада не мала права вимагати гарантій” від забудовника про наступну передачу квартир.

“Українська правда” отримала у своє розпорядження лист від управління матеріального забезпечення ГУ МВС в Києві, на який посилався Прокопів. У ньому йшлося, що “у запланованому будівництві житлового будинку більшу частину квартир буде надано працівникам міліції, які отримали поранення та каліцтво в зоні АТО”.

prokopiv-kvartyry

Як відомо, раніше журналісти на основі цих цитат Прокопіва, який наразі є секретарем Київради, зробили сюжет про те, що компанія-забудовник “Укрбуд” не передала квартири бійцям АТО, а виставила їх на продаж. Пізніше журналіст Денис Бігус повідомив, що МВС дало відповідь на запит журналістів, згідно з якою бійцям АТО буде надано лише 9% квартир у цьому будинку.

У свою чергу в компанії заявили, що і не повинні були передавати квартири бійцям АТО, оскільки є інвесторами цього будівництва, а МВС як замовнику у ньому належить лише частина. І лише цю частину, додали в “Укрбуді”, МВС може передавати за власним розсудом.

Правда України

залишити коментар: