Loading...
X

Громадяни України перемогли – посіпака кривавого януковича подав рапорт про відставку

paskal vidstavka

Заступник начальника Національної поліції Василь Паскал подав рапорт про відставку. Про це в неділю інформує в мережі глава МВС Арсен Аваков.

У своєму коментарі Аваков дав зрозуміти, що не схвалює тиск громадських активістів, які вимагали відставки Паскала, але зазначив, що поважає такий вчинок офіцера.

Нагадаємо, що ввечері 29 листопада про це говорили керівник Нацполіції Хатія Деканоідзе.

“Ми довго говорили з ним… У нас спільна справа – перебудовувати систему та структуру, де мають працювати не лише Хатія, наша команда чи поліцейські. Наш успіх буде спільним успіхом, це найголовніше. Він також так вважає: нам (на шляху реформування) потрібні допомога і підтримка суспільства, громадян”, – зазначила вона.

Деканоідзе додала, що попри його важливий досвід роботи “на систему і у системі МВС”, його рішення про написання рапорту є правильним.

“Сам він про це скаже більше”, – додала вона.

Як відомо, 4 листопада Кабмін звільнив Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ, на який його було призначено в грудні 2014 року, у зв’язку з переходом на іншу роботу.

24 листопада Паскал був призначений першим заступником голови Національної поліції – начальником кримінальної поліції.

За даними ЗМІ, саме Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, його пов’язують з провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015. Активісти також заявляють, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною обіймати посади в органах державної влади, однак уникає люстрації через рішення суду.

27 листопада активісти Громадського люстраційного комітету і народні депутати України прийшли під стіни МВС з вимогою звільнити з посади першого заступника голови Національної поліції України – начальника кримінальної поліції Василя Паскала.

У свою чергу глава Нацполіції МВС України Хатія Деканоїдзе попросила передавати їй факти причетності її першого заступника Василя Паскала до злочинів під час Майдану.

28 листопада глава МВС Арсен Аваков назвав Василя Паскала, призначеного першим заступником глави Нацполіції, “найчеснішим міліціонером з тих, кого він знає”, і заявив, що звільнений із займаної посади він не буде.

Правда України

залишити коментар: