Loading...
X

Аваков призначив першим заступником голови Національної поліції посіпаку кривавого захарченка

Василь Паскал

“Недолюстрований” екс-заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал пройшов переатестацію і призначений першим заступником голови Національної поліції – начальником кримінальної поліції. Про це повідомляє громадський люстраційний комітет з посиланням на відповідь МВС на відповідний запит.

У відповіді також йдеться, що Паскалу присвоєно спеціальне звання генерал поліції другого рангу.

“Дивна кадрова політика в керівниці нової поліції: Хатія Деканоідзе готова звільнити патрульного за зневажливий твіт про активістів Євромайдану, а людину, яка за посадою відповідала за переслідування учасників Студентського Майдану, була призначена Захарченком і уникає люстрації через безглузду судову ухвалу, призначає своїм першим заступником, – заявила Олександра Дрік.

В організації нагадали, що, згідно з положенням про МВС, перший заступник та заступники керівника Нацполіції призначаються та звільняються міністром за поданням керівника Нацполіції, тобто що призначення Паскала не могло відбутись без подання Деканоідзе.

Як відомо, раніше активісти зверталися до Деканоідзе з проханням не допустити призначення Паскала, який підозрюється у численних протиправних діях.

За даними ЗМІ, під час подій на Євромайдані Паскал очолював групу міліціонерів, які влаштовували переслідування майданівців, катували та знущались над учасниками мирних акцій. Безпосередньо Паскалу журналісти приписують ідею смс-погроз майданівцям з таким текстом: “Шановний абоненте, ви зареєстровані як учасник масових заворушень”.

Також Паскалу приписують переслідування учасників Студентського Майдану.

Екс-заступника голови МВС пов’язують з провокаціями, що відбувались під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року – на відеозаписах видно як Паскал наказує бійцям Нацгвардії кидати назад в бік мітингувальників димові гранати.

Паскал підпадає під люстрацію з забороною обіймати посади в органах державної влади, від чого у травні 2015 року його врятував суд.

Правда України

залишити коментар: