Loading...
X

Cуд зобов’язав знести незаконну двоповерхову надбудову над будівлею Будинку профспілок

будинок профспілок

Cуд зобов’язав Федерацію профспілок знести незаконну двоповерхову надбудову над будівлею Будинку профспілок на вулиці Хрещатик у Києві. Про це на своїй сторінці в мережі повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Павло Рябікін.

«Важлива новина – суд першої інстанції ухвалив рішення про знесення незаконної надбудови над Будинком профспілок. І я впевнений, що це не остання наша перемога», – написав він.

Також суд задовольнив позов Київміськадміністрації про знесення незаконно надбудованих поверхів за адресою Музейний провулок 2-А.

Раніше журналісти з’ясували, що Київська рада профспілок знесе незаконно надбудовані два поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності в обмін на землю на Хрещатику. Це випливає з меморандуму, підписаного головою Київської міської ради профспілок Валентином Мельником і київським міським головою Віталієм Кличком.

У меморандумі йдеться про те, що Київська міська рада профспілок зобов’язується врегулювати судовий спір з Київрадою і розібрати зайві незаконно надбудовані поверхи над Будівлею профспілок. Київрада, в свою чергу, «розгляне можливість збільшення площі зі збереженням існуючої висоти будівлі».

Тобто, з меморандуму випливає, що в обмін на занесення забудови місто виділить землю забудовнику і забезпечить ще низку привілеїв для підрядника. Зокрема, за меморандумом, міська влада зобов’язується сприяти розвитку спорту у місті – відводити земельні ділянки під спортивні бази.

Незаконні поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія «Буд Жил-Пром». Це фірма з орбіти голови Федерації греко-римської боротьби Києва, а в минулому – фігуранта кримінальних хронік столиці – Івана Балабана. Тож, імовірно, стаття меморандуму про відведення землі під спортивні бази стосується саме його Федерації, зазначають журналісти. А зведення двох зайвих поверхів над Будинком профспілок могло бути підготовкою до захоплення землі на Хрещатику, додають журналісти.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити коментар: