Loading...
X

Дуже перебільшеною виявилась юридична сила команди коломойського

бєня

Госпсуд Києва відмовив компанії “Бізнес-інвест”, яка входить до групи “Приват” Коломойського, і Генпрокуратурі у визнанні незаконною приватизацію та скасування продажу 25% акцій енергокомпанії “Дніпроенерго” компанії групи “ДТЕК” Ахметова. Про це йдеться в рішенні суду від 22 червня.

“Бізнес-інвест” аргументував свої позовні вимоги тим, що заявку на участь у конкурсі з продажу 25% “Дніпроенерго” в 2012 року подала лише одна компанія – DTEK Hоldings Limited, а сам приватизаційний конкурс був проведений з порушенням вимог законодавства.

“Причину оскарження рішення Фонду держмайна через 3 роки з моменту продажу, інвестомпанія мотивувала тим, що інтереси покупця (DTEK Hоldings Limited) лобіювались на рівні чинного на той час президента Віктора Януковича, і подібний судовий процес, на її думку, не мав сенсу” , – йдеться в повідомленні.

Суд відхилив усі доводи позивача та Генпрокуратури, і визнав договір продажу законним.

Як повідомлялося, 12 березня 2012 Фонд державного майна продав холдинговій компанії групи “ДТЕК” DTEK Holdings Limited 25% акцій “Дніпроенерго” за 1 179,7 млн гривень.

“ДТЕК” стала єдиною компанією, яка подала заявку на участь у конкурсі з продажу 25% “Дніпроенерго”.

“Дніпроенерго” об’єднує Запорізьку, Криворізьку і Придніпровську ТЕС сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 ГВт.

Як відомо, у травні госпсуд Києва відмовив компанії “Бізнес-Інвест” про визнання незаконної приватизації в 2011 році 45,103% енергогенеруючої компанії “Західенерго”, переможцем якої став холдинг “ДТЕК” Ріната Ахметова.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити коментар: