Loading...
X

Громадяни України можуть вільно фіксувати на фото і відео роботу нової патрульної служби

Поліцейські теж зможуть записувати розмову з громадянами

Громадяни України тепер можуть вільно фіксувати на фото чи відеозйомкуроботу нової патрульної служби. Про це повідомив народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, колишній радник голови МВС Антон Геращенко. У свою чергу поліцейські теж зможуть записувати розмову з громадянами.

“В законі “Про міліцію” завдяки правкам окремих депутатів внесено правило, що тепер громадяни вільно можуть знімати на фото-відео дії поліцейського. Вказано, що якщо це робота поліцейського в патрульній службі, цілком відкрита, його можна знімати з різних сторін, але без образ у висловлюваннях. Також передбачена технічна можливість, щоб наші нові патрульні поліцейські, у них у кожного буде відеокамера зараз у Києві. Вони будуть знімати повністю свій діалог з людьми. Часто люди ображали працівників міліції, потім заявляли, що ті ображали їх. Тепер так не вийде, діалог повинен бути двостороннім” – заявив Геращенко.

Разом з тим Геращенко зазначив, що нова патрульна служба відділена від старої міліцейської структури, адже керівництво Департаменту патрульної служби – це люди, які ніколи не працювали в МВС.

“Командир патрульної служби – це колишній командир добровольчого батальйону “Світязь” Олександр Фацевич, який показав себе і в Іловайську, і в Дебальцево. Керівництво Департаменту патрульної служби – це люди, які ніколи не працювали в МВС. Такий підхід та позиція міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Еки Згуладзе, – заявив Геращенко.

Він закликав усіх громадян допомагати патрульним поліцейським та поважати їх.

Нагадаємо, в Києві 4 липня, на Софійській площі відбулася урочиста церемонія прийняття присяги особового складу патрульної поліції України.

А ввечері того ж дня на перше патрулювання вийшли 500 поліцейських.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити коментар: